szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ma 8.00 órától rendezik a spanyol nyelv, 14.00 órától pedig a mozgóképkultúra és médiaismeret, valamint a dráma írásbeli érettségi vizsgáit.

Spanyol nyelvből középszinten 78 helyszínen 357, emelt szinten 16 helyszínen 300 vizsgázó tesz érettségi vizsgát. Az élő idegen nyelvi írásbeli érettségi vizsgák szerkezete minden idegen nyelv esetében azonos - írja az Oktatási Hivatal.

Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc. Az első feladatlap (olvasott szöveg értése) kitöltésére 60, a másodikéra (nyelvhelyesség) 30 perc áll rendelkezésre. 15 perces szünet után hallott szöveg értésére vonatkozó feladatlap megoldása következik 30 percben, majd 60 perc áll rendelkezésre az íráskészséget vizsgáló feladatsorra.

Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc. A vizsgán az előzőekben is felsorolt feladatlapok szerepelnek ugyanabban a sorrendben, azonban a feladatok megoldására fordítható időtartam 70, 50, 30 és 90 perc. Az íráskészséget vizsgáló feladatok megoldásához mindkét szinten használható nyomtatott szótár, amelyről a vizsgázónak kell gondoskodnia (a többi feladatsornál segédeszköz nem használható).

A közép- és az emelt szintű franciaérettségi hivatalos megoldása

Közzétette a közép- és emelt szintű franciaérettségi feladatsorát és megoldását az Oktatási Hivatal. A francia érettségi nap szakmai támogatását köszönjük a Budapesti Francia Intézetnek.

Mozgóképkultúra és médiaismeret vizsgatárgyból középszinten 122 helyszínen 779 vizsgázó érettségizik. A mozgóképkultúra és médiaismeret írásbeli érettségi vizsga 180 percig tart. A feladatsor tartalmaz egy DVD-re rögzített, 5-15 perc hosszúságú filmrészletet vagy televíziós műsorrészletet. A vizsga három feladattípusból áll: fogalom- és tárgyismeret; mozgóképi szövegértés; média miniesszé. Az elérhető maximális pontszám 50 (10+25+15) pont. A vizsgázók segédeszközt nem használhatnak.

Dráma vizsgatárgyból középszinten 41 helyszínen 189 vizsgázó érettségizik. Dráma vizsgatárgyból az írásbeli vizsga 120 percig tart, az elérhető maximális pontszám 60 pont. Az írásbeli feladatsor két feladattípust tartalmaz: egyszerű, rövid választ igénylő feladatokat (30 pont) és jelenetértelmezéshez, színházi megvalósításhoz kapcsolódó néhány soros elemzést, értelmezést igénylő kérdéseket (30 pont). Vizsgacsoportonként szükséges segédeszköz: három példány helyesírási szótár, amelyeket a vizsgabizottságot működtető intézmény biztosít.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!