szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Milyenek a pontszámítási szabályok a mai németérettségin? Hány pontot érnek a feladattípusok? Mutatjuk a szabályokat.

A középszintű németérettségi írásbeli része négy feladatlapból áll: egy szövegértés, egy nyelvhelyesség, egy hallásértés és egy szövegalkotás részből. A nyelvhelyesség kivételével mindegyik feladatsorban 33 pontot érhettek el, a második, nyelvhelyesség résznél összesen 18 pont szerezhető - így jön össze a maximális 117 pont összesen az írásbeli vizsgán.

A vizsgarészekben külön-külön teljesítenetek kell az elérhető pontszámnak legalább a 12%-át a sikeres eredmény érdekében.

2019-es németérettségi: feladatok és megoldások elsőként itt!

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2019-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.