szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mi történik, ha nem jelöltétek egyértelműen a középszintű magyarérettségin, hogy melyik műértelmező szövegalkotást választjátok? Ha mindkettőt megírtátok, vajon melyikre kaphattok pontot? Fontos kérdésekre válaszolunk.

A magyarérettségi második feladatlapján érvelés vagy gyakorlati szövegalkotás közül választhattak a vizsgázók. 

Közzétette az Oktatási Hivatal a középszintű magyarérettségi feladatsorait és a hivatalos javítókulcsot - itt találjátok a dokumentumokat.

Indul a 2019-es magyarérettségi: feladatok és megoldások elsőként itt!

Hétfő reggel a közép- és emelt szintű magyarvizsgával kezdődik a 2019-es tavaszi érettségi szezon legfontosabb hete: reggel nyolckor több tízezer diák kezdi megoldani a magyarérettségit. Folyamatosan frissülő tudósításunkban minden fontos információt megtaláltok a feladatokról, a vizsga után pedig jövünk a nem hivatalos megoldásokkal. Kövessétek az eseményeket az Eduline-nal!

Ha mindkét feladatot megoldottátok és nem jelölték egyértelműen, hogy melyiket választjátok, melyikre szeretnétek pontot kapni, a következő szabályok érvényesek: a javító tanár a vizsgában szereplő megoldások közül sorrendben az első megoldást fogja értékelni - ez az érvelés/gyakorlati szövegalkotás esetében a szinkronizált filmekről szóló érvelés, a műelemzés esetében a Mándy Iván-novella.

Ezek a tegnapi emelt szintű magyarérettségi hivatalos megoldásai

Az Oktatási Hivatal közzétette a tegnapi emelt szintű magyarérettségi hivatalos megoldókulcsát. Itt nézhetitek meg, a helyes válaszokat.

A középszintű magyarérettségi szövegértési feladatsoráról itt találjátok az első infókat.

Az érvelésről és a gyakorlati szövegalkotásról pedig itt olvashattok.

Egy novellát, egy József Attila- és egy Radnóti-verset is kaptak magyarból a középszinten érettségizők

Egy Mándy Iván-novellát, egy József Attila- és egy Radnóti Miklós-költeményt kaptak az érettségizők a középszintű írásbeli második részében.

Szinkronizált filmekről is írhatnak érvelést a diákok a magyarérettségi első részében

Aktuális témát is kaptak a diákok a középszintű magyarérettségi első feladatsorának szövegalkotási részében.