szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hány pontot lehet szerezni a középszintű matekérettségin? Hány pont jár az első és a második feladatsor megoldására?

Az első feladatlap 10-12 feladatot tartalmaz, amely alapfogalmak, definíciók, egyszerű összefüggések ismeretét ellenőrzi. Erre 45 percet kapnak a diákok, maximum 30 pontot lehet szerezni - olvasható az Oktatási Hivatal tájékoztatójában.

A második feladatlapot 135 perc alatt kell megoldani, összesen 70 pontot lehet gyűjteni – ez két részre oszlik, de a feladatok megoldásának sorrendjéről a vizsgázók döntenek. A II/A rész három, egyenként 9-14 pontos feladatot tartalmaz.

Így készülhettek fel a matekérettségire: a legjobb online kurzusok, appok és feladatsorok

Május 7-én, reggel nyolckor kezdődik a matekérettségi. Kellene némi segítség a felkészüléshez? Mutatunk néhány feladatsort, appot és online kurzust.

A II/B rész három, egyenként 17 pontos feladatot tartalmaz, amelyből szabadon választhattok két feladatot, csak ezt a kettőt értékelik.

A 2019-es matekérettségire készültök?

Ha emelt szintű matekérettségire jelentkeztetek, ezt a kurzust nektek ajánljuk: az emelt szintű szóbeli tételeket nézhetitek át 26 leckén keresztül. Ha kérdésetek lenne, akkor az oktató szívesen válaszol az általános és kurzushoz kapcsolódó kérdéseitekre is. Ha szeretnétek gyakorolni az utolsó hónapban, a kurzus áráról és a részletekről bővebben itt olvashattok.

Ha a középszintű matekérettségin a négyes vagy az ötös a cél, ezt a harmincrészes videós sorozatot ajánljuk (az áráról és a részletekről itt találtok bővebb infót). Ebben a videósorozatban tíz részen keresztül (a részek kb. 25-30 percesek) gyakorolhatjátok a 2-3 pontos érettségi feladatokat, amelyeknek a megoldása elegendő lehet ahhoz, hogy meglegyen a kettes. Azoknak pedig, akik a hármast-négyest találják reális célnak, ezt az online kurzust ajánljuk.