szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A tavalyinál is többen, összesen 24 764-en jelentkeztek az Eötvös Loránd Tudományegyetem képzéseire, 13 459-en első helyen jelölték meg az intézmény képzéseit – közölte az egyetem.

Míg az egyetem karainak és önálló képzési egységeinek többségére a tavalyival nagyságrendileg megegyező számban érkeztek jelentkezések, addig a Gazdálkodástudományi Intézet adatai 2018-hoz képest ugrásszerű emelkedést mutatnak: tavaly első helyen 661 fő, míg 2019-ben már 1115 fő adta be ide jelentkezését, szintén első helyen.

Ez a tíz legnépszerűbb alapszak a 2019-es felvételin: tarol a gazdálkodási és menedzsment

Gazdálkodási és menedzsment, kereskedelem és marketing, mérnökinformatikus - ez a 2019-es felvételi három legnépszerűbb alapszakja. Nyilvánosságra hozták a jelentkezési statisztikákat, idén összesen 112 034-en jelentkeztek egyetemre és főiskolára.

Ugyancsak növekedett az Állam- és Jogtudományi Karra jelentkezők létszáma (2018-ban összesen 2583, 2019-ben 2711 fő), emelkedett továbbá a Bölcsészettudományi Karra (összesen 4785 / 4870 fő) és az Informatikai Karra jelentkezők száma is (összesen 2747 / 2857 fő).

„Az országos szinten népszerű képzések iránti növekvő érdeklődéssel párhuzamosan a tanárképzés tekintetében visszaesés tapasztalható” – olvasható az ELTE közleményében.

A 2019-es felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2019-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.