Felsőoktatás Eduline

Elektronikus hallgatói válsztásokat tarthatnak az egyetemek?

Elolvasom

Az egész országban bevezethetik az elektronikus hallgatói választások és szavazások rendszerét - tájékoztatta az eduline-t a kezdeményezést szorgalmazó Horváth Dávid netminiszterelnök. Az elképzelést közel húsz felsőoktatási intézmény és a HÖOK elnöke is támogatja, de a Nemzeti Ifjúsági Tanács (NIT) is csatlakozott.

Felsőoktatás Eduline

Egységes diákigazolványrendszert hozhatnak létre ősztől

Elolvasom

Az elektronikus hallgatói választásokról, a gyorsított hallgatói ügyfélkapuról és az egységes diákigazolvány rendszeréről is szó esett Nyitrai Zsolt infokommunikációs államtitkár és Horváth Dávid NetMiniszterelnök (a hallgatók online szavazással megválasztott képviselője) egyeztetésén a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája közleménye szerint.

Felsőoktatás Eduline

Semmire sem lehet használni a diákigazolványt?

Elolvasom

Elektronikus hallgatói választásokat, könnyített ügyfélkapus regisztrációt és az egységes állampolgári kártya mellé egységes, jól működő diákigazolvány-rendszert szeretnének a hallgatók, ezért országos érdekképviseleti szervük és a NetMiniszterelnök elnevezésű online kampányverseny nyertese együttműködést kezdeményezett Nyitrai Zsolt infokommunikációs államtitkárral.