Felsőoktatás Eduline

Minden második BGF-es hallgató külföldre készül

Elolvasom

A Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) minden második hallgatója tanulmányai mellett is dolgozik, 73 százalékuk a tanulmányaihoz kapcsolódó területen. A főiskolások 49 százaléka azt tervezi, hogy a diplomázás után külföldön helyezkedik el, bár külföldi munkatapasztalattal csak 14 százalékuk rendelkezik.

Felsőoktatás Czervan Andrea

Idén is kevés pénz jut ösztöndíjakra: bebetonozták a hallgatói normatíva összegét

Elolvasom

Tizenötezer forint - a hallgatók közel felének már ekkora bevételkiesés is veszélyeztetné a tanulmányait: derül ki a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) 2012-es felméréséből. Körülbelül ennyi a tanulmányi ösztöndíj havi összege, az egyetemek és főiskolák azonban évről évre nehezebben tudják kigazdálkodni a hallgatói támogatásokat - az állami normatíva összege ugyanis öt éve változatlan.

Felsőoktatás Eduline

Egy főiskola, ahol a végzősök 95 százaléka gyorsan elhelyezkedik

Elolvasom

A Kecskeméti Főiskolán végzett hallgatók 85 százaléka az államvizsgát követő fél éven belül, 95 százaléka egy éven belül talált állást, és negyedük néhány évvel a végzés után már vezető beosztásban dolgozik - közölte Brindza Attila, a Kecskeméti Főiskola tanítóképző karának dékánhelyettese egy uniós projekt keretében végzett felmérés eredményét.

Közoktatás Eduline

Dublőröket küldenek maguk helyett az egyetemre a kijevi diákok

Elolvasom

Az utóbbi hetekben szokatlan hirdetések jelentek meg az ukrán álláshirdető internetes oldalakon. A hirdetéseket feladók olyan fiúkat vagy lányokat keresnek, akik pénzért vállalják egyetemi előadások látogatását és a jelenlét igazolását – írta online kiadásában a kijevi Szegodnya című napilap.