szerző:
Eduline

A Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) minden második hallgatója tanulmányai mellett is dolgozik, 73 százalékuk a tanulmányaihoz kapcsolódó területen. A főiskolások 49 százaléka azt tervezi, hogy a diplomázás után külföldön helyezkedik el, bár külföldi munkatapasztalattal csak 14 százalékuk rendelkezik.

©

A dolgozó hallgatók negyven százalékának van állandó, határozatlan idejű állása, 37 százalékuk pedig diák- vagy gyakornoki munkát végez. A hallgatók 12 százalék alkalmi jelleggel, 7 százalékuk határozott idejű szerződéssel, 3 százalékuk pedig megbízás alapján dolgozik - derül ki az intézmény diplomás-pályakövetési kutatásából.

A BGF alapszakos hallgatói elsősorban a magasabb jövedelem, a szakmai, az intellektuális fejődés, a vezető pozíció és az azzal járó karrier, valamint a munkanélküliség elkerülése miatt jelentkeztek a felsőoktatásba.

14 százalék azoknak az aránya, akiknek munkája kifejezetten a tanult szakterülethez kapcsolódik, 59 százalékuknak pedig valamilyen rokon szakmában van állása. Teljesen más szakterületen a hallgatók 16 százaléka helyezkedett el, szakterülethez nem kötődő munkát pedig 12 százalékuk végez. Milyen diplomával lehet a legjobban keresni? Mennyivel visznek haza többet a férfiak, mint a nők? A diplomás-pályakövetési rendszer 2013-as adatairól itt olvashattok, a pályakezdő diplomások lehetőségeiről szóló összes cikkünket pedig itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!