Érettségi-felvételi Eduline

Nehéz lesz az idei felvételi: ezek a legnépszerűbb egyetemek és főiskolák

Elolvasom

Tartja magát az Eötvös Loránd Tudományegyetem bölcsészkara, idén is ide jelentkeztek a legtöbben. Az viszont alighanem az oktatási államtitkárságot is meglepte, hogy a második legtöbb felvételiző a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karára adta be kérelmét, pedig ezeket a képzéseket érintette leginkább a keretszámok megvágása.

Érettségi-felvételi Eduline

Ezekre a szakokra jelentkezett a legtöbb diák a keresztféléves felvételin

Elolvasom

2011-ben jóval többen felvételiztek keresztféléves képzésre, mint egy évvel korábban, összesen 7,5 ezren vettek részt az idei eljárásban. A legtöbb jelentkező mesterképzést célzott meg, a legnépszerűbbek a tanári, a vezetés és szervezés, valamint a marketing mesterszak volt. Az alapszakos képzést választók közül a legtöbben a gazdálkodási és menedzsment, az andragógia, valamint a kommunikáció és médiatudomány képzést választották.

Érettségi-felvételi Eduline

A legnépszerűbb alapszakok listája a 2011-es felvételin

Elolvasom

Több mint 13 ezren jelentkeztek 2011 legnépszerűbb alapszakjára: a gazdálkodás és menedzsment képzést a turizmus és vendéglátás, a pénzügy és számvitel, valamint a kereskedelem és marketing követi, vagyis a legtöbb hallgatót vonzó szakok listája idén sem változott jelentősen. A legfrissebb jelentkezési adatok.