Többek számára a ly-t vagy j-t tartalmazó szavak leírása komoly problémát jelent. Teszt kedd reggelre.  Tovább »

Mennyire vagytok jók nyelvtanból, tudjátok, hogy j vagy ly hiányzik a szavakból? Teszteljétek a tudásotokat ezzel a kvízzel.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Ezzel a kvízzel gyakorolhatjátok a tulajdonnevek, díjak helyesírását. Mi változik, ha ragozzuk ezeket?  Tovább »

Arra voltunk kíváncsiak, melyek azok a kifejezések, amelyeknek az írásmódjával nemcsak a diákoknak, hanem a felnőtteknek is meggyűlik a bajuk.  Tovább »

hirdetés

Hogyan rövidítjük helyesen az intézményneveket? Mozaikszavakból és különböző rövidített kifejezésekből készítettünk nektek kvízt.  Tovább »

Az új helyesírási szabályzat néhány változtatását talán még ma is nehéz megjegyezni, sokan vannak, akik rendszeresen rácsodálkoznak egy-egy szó...  Tovább »

Nem is kínos, inkább vicces. Vagy inkább őszinte?  Tovább »

Sikerült már megjegyezni az új helyesírási szabályokat? Most tesztelhetitek a tudásotokat - tíz kérdés vár rátok.  Tovább »

Beszámoltunk az egyetemek átalakításáról szóló államtitkári javaslatról, megnéztük, hogyan kell mostantól helyesen írni.  Tovább »

Csütörtökön bemutatták a Magyar Helyesírás Szabályainak tizenkettedik kiadását az Akadémián.  Tovább »

612 oldalas lesz az új helyesírási szabályzat, amelyet szeptember 3-án, 10 órakor mutatnak be a Magyar Tudományos Akadémián - írja az Index.  Tovább »

A szavak, a számok és a dátumok helyesírását is ellenőrizhetitek a Magyar Tudományos Akadémia tanácsadó portálján, a helyesiras.mta.hu-n.  Tovább »

Helyesírási portált indított a Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézete, a helyesiras.mta.  Tovább »

Helyesírási szabályzat, számológép, négyjegyű függvénytáblázat, történelmi és földrajzi atlasz - ezekre a segédeszközökre biztosan szükségetek lesz...  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X