Felsőoktatás MTI

Magasnak számítanak a magyar tandíjak Európában

Elolvasom

Mind a tandíjak, mind a diákoknak folyósított ösztöndíjak terén jelentősek az eltérések a felsőoktatásban az Európai Unió tagállamaiban - állapítja meg az Európai Bizottság által pénteken közzétett kimutatás. A 2012-es adatok szerint a magyar hallgatók 43 százaléka fizet önköltséget, szociális támogatást 15 százalékuk, tanulmányi ösztöndíjat pedig az államilag finanszírozott képzésben tanulók mindössze 22 százaléka kap.

Felsőoktatás Eduline

Öt tipp egyetemistáknak: így spórolhattok

Elolvasom

Nehéz pont akkor spórolni, amikor függetlenedni kezdtek, és rengeteg új élmény, lehetőség jön szembe – főleg, ha külföldön tanultok tovább. A topuniversities.com öt olyan trükköt tippet gyűjtött össze, amelyekkel nem kell lemondanotok a fontos dolgokról, de még a hónap végén is lesz egy kis pénzetek.

Felsőoktatás Eduline

Mennyiből élnek a magyar egyetemisták?

Elolvasom

Átlagosan havi 85 686 forintból élnek a magyar egyetemisták - derül ki az Eurostudent 2014-es felméréséből. A 22 év alattiaknál ez 56 899 forintot jelent, a 30 év feletti - zömmel munka mellett tanulók - egyetemisták és főiskolások viszont 179 736 forintos bevétellel számolhatnak.