szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Valahogy fel kell tölteni az üresen maradt padokat is. Ilyen, amikor szokatlanul nagy a tanulni vágyók átlagéletkora egy iskolában.

Mivel Dél-Koreában a születési arány az egyik legalacsonyabb a világon, az iskolákat nem csak fiatalokkal töltik fel. Az ország egyes térségeiben olyan alacsony a fiatalok száma, hogy lassan elfogynak a gyerekek az iskolákból is. Ennek persze nem csak társadalmi, hanem nemes egyszerűséggel gazdasági hátulütői is vannak, ugyanis az iskolák tele vannak üresen álló osztálytermekkel és így az intézmények fenntartásával is küzdenek – írja a BBC.

Azonban nemrég meglepő ötlettel álltak elő. Mivel az ország délnyugati részén egyes intézményekben már tavaly sem voltak elsősök, ezért úgy döntöttek, hogy idén az iskolák megnyitják a kapuikat azon nagymamák számára is, akik olvasni és írni szeretnének megtanulni.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.