szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mélyen a zsebükbe nyúlnak a szülők, egy ballagás költségei akár százezer forint fölé is rúghatnak.

Negyvennél biztos tartunk - mondta egy szülő a Tények műsorában, ahol annak jártak utána, pontosan mire és mennyit költenek a szülők gyerekük ballagására.

Kiderült, akár százezer forintot is elkölthet egy-egy család a ballagásra. A költségek között szerepel a tabló, a meghívó, a csokor, a bankett és a családi ebéd, valamint az ezeken felüli plusz ajándékok, amelyeket általában adni szoktak a ballagó diákoknak. 

A népszerű héliumos lufik 1700 forinttól indulnak egészen a több tízezres tételig, az átlag pedig húszezer forint - ennyit költ lufira egy vásárló a megkérdezettek szerint. A virágoknál a lélektani határ 3500-5000 forint körül van, ehhez még pluszban jöhet a 600-1000 forint körüli szalag is - mondták. A legtöbbet a családi ebéd jelenti, 50 ezer forint körül számolnak egy ballagási ebéddel, vacsorával.

Ezek a végzősök nem kérnek virágot a ballagásra, inkább fogyatékossággal élő fiatalokon segítenek

Eddig huszonhét középiskola végzősei csatlakoztak az idei KézenFogva Ballagunk akcióhoz - a diákok arra kérik családtagjakat és barátaikat, hogy egy-egy virágszál vagy csokor árát jótékony célra fordítsák. Tavaly hárommillió forintot gyűlt össze, ebből az összegből fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű fiataloknak segített megfelelő munkahelyet találni a kezdeményezést elindító alapítvány.