szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Több ezer forintot takaríthattok meg, ha használjátok a diákigazolványaitokat a színházjegyek megvásárlásához. Utánajártunk, hogy a fővárosi színházakban milyen kedvezményekre számíthattok.

Vígszínház

A Vígszínházban karzatán és a Pesti Színház erkélyén (8. és 9. sor) szóló jegy árából 50 százalék kedvezményt kaptok a diákigazolványotok felmutatásával, hétköznap és hétvégén is, ám a jegyet az előadás előtt leghamarabb egy héttel vásárolhatjátok meg. Érdemes összefogni a barátokkal, osztálytársakkal is, ugyanis csoportos jegyvásárlás esetén 25 fő után egy ingyenes kísérőjegyet is kaptok ajándékba. A csoportos kedvezmények a repertoár összes előadására vonatkoznak.

További színházak diákkedvezményei
Örkény István Színház: 20%
Jurányi ház: 40%
Trafó: 20%
Thália: 10%

Ha több előadást is szívesen megnéznétek, érdemes a diákbérletek közül válogatnotok, ezekre is kaptok diákkedvezményt.

Nemzeti Színház

A Nemzetiben a diákkedvezmény (játszóhelytől és szektortól függetlenül) 30 százalékos, de itt is vannak „last minute” diákjegyek, amelyeket az előadás megkezdése előtt egy órával vásárolhattok meg a pénztárakban. A megmaradt jegyek egységesen 500 forintba kerülnek.

Katona József Színház

A Katona József Színházban huszonöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatjátok meg a jegyeket, ha van diákigazolványotok.

Átrium

Az Átriumban előadásfüggő a kedvezmény mértéke. A legtöbb darabot 10 százalékkal olcsóbban nézhetitek meg, de az ifjúsági előadásokra 40 százalék kedvezménnyel is válthattok jegyet. Az ifjúsági előadásokat a Színház- és Filmművészeti Egyetem, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Magyar Képzőművészeti Egyetem, a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Kar Színházi Intézete, a Budapest Kortárstánc Főiskola és a Károli Gáspár Református Egyetem Színháztudományi Tanszék hallgatóiként a diákigazolvány felmutatásával és előzetes bejelentkezéssel már 1000 forintért megtekinthetitek.

Több száz forintot spórolhattok, ha jókor mentek moziba: itt vannak a jegyárak

Utánajártunk, hogy mennyiért vásárolhattok diákjegyet a budapesti mozikban.