szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A közigazgatási ösztöndíjjal 10 hónapos szakmai gyakorlaton vehettek részt itthon és külföldön. Ma indul a jelentkezés - közölte a Miniszterelnökség az MTI-vel.

Szeptember 5-től lehet jelentkezni a Miniszterelnökség által meghirdetett Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogramra az mkop.hu vagy az osztondijjelentkezes.kormany.hu oldalon. Az ösztöndíjra olyan 30 évnél fiatalabb magyar állampolgárok jelentkezhetnek, akik alap-, mester-, osztatlan vagy a korábbi rendszerben főiskolai szakon diplomáztak (a külföldön szerzett oklevelet honosítani kell), és tárgyalóképes szinten beszélnek angolul, németül vagy franciául.

A felvételt nyert ösztöndíjasok 2020. január elsejétől 10 hónapos szakmai gyakorlaton vehetnek részt - 7 hónapos belföldi és 3 hónapos külföldi felosztásban -, a program teljes ideje alatt mentor segíti a fejlődésüket. Az ösztöndíj havi belföldi összege 250 ezer forint, amely adó- és járulékmentes. Mivel az idei évfolyamon hétszeres volt a túljelentkezés, a Miniszterelnökség a 2020-as évfolyamra felvehető ösztöndíjasok számát - a korábbi ötven fő helyett - hatvan főben határozta meg.

Ezekre az ösztöndíjakra akkor pályázhattok, ha idén kezditek az egyetemet

Rendszeres szociális ösztöndíj, rendkívüli szociális ösztöndíj, alaptámogatás, Bursa Hungarica, Út a diplomához - összegyűjtöttük, hogy milyen ösztöndíjakra pályázhattok szociális alapon, és ezekkel mekkora támogatást szerezhettek.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Suli mellett dolgoznál? A Jobline megoldja!

Egészítsd ki zsebpénzed, válogass a legjobb diákmunkák közül a jobline.hu oldalon! Jelentkezz még ma!