szerző:
Eduline

Mi a különbség az egynyelvű és a kétnyelvű nyelvvizsga között? Fontos kérdésekre válaszolunk.

©

Mi a különbség az egynyelvű és a kétnyelvű komplex nyelvvizsga között?

Az egynyelvű komplex nyelvvizsga szintenként legalább négy készséget mér (beszédértés, beszédkészség, íráskészség és írott szöveg értése). A közvetítési (mediációs) készségeket nem méri, ennek következtében ezek a készségek a vizsga végeredményét nem befolyásolják. Ezzel szemben a kétnyelvű vizsga szintenként legalább öt készséget mérő (beszédértés, beszédkészség, íráskészség, írott szöveg értése és közvetítési készségek) nyelvvizsga - írja az Oktatási Hivatal.

Mi is az a mediáció (közvetítés) készség?

A Magyarországon államilag elismert nyelvvizsgák esetében azt jelenti, írott szöveget írásban kell lefordítani vagy összefoglalni egy másik nyelvre. Ebben az esetben az írásbelibe számít bele. Amennyiben írott vagy hangzó anyagot szóban kell egy másik nyelvre lefordítani vagy összefoglalni, akkor a szóbeli vizsgarészbe számít az eredmény.

Szívesen tanulnátok külföldön? Ezzel az ösztöndíjjal Vietnámba is eljuthattok

Ha műszaki informatikai képzésen tanultatok, és megvan a diplomátok, de szívesen fejlesztenétek a tudásotokat, ez az ösztöndíj nektek szól. A Vietnam National University of Hanoi részeként működő Institute Francophone International ösztöndíjlehetőséget hirdet francia nyelvű MA/MSc programokra műszaki informatika területen az 2018-2019-es akadémiai évtől. Két mesterszakon lehet tanulni: Intelligent System and Multimedia, valamint Communication and System and Networks.