szerző:
Eduline

Sokat buszoztok vagy metróztok, és szívesen töltenétek ezt az időt az érettségire készüléssel vagy nyelvgyakorlással, de a könyvek túl nehezek, hogy folyton cipeljétek? Mutatunk hét jó megoldást, amivel megoldódhat a gondotok!

©

A Free-English-Study oldalán írásbeli és szóbeli szövegértési, szövegalkotási, nyelvtani és szóbeli feladatokat is találhattok. A tesztek kitöltése után eredményeket is kaptok. 

SpeakingPal nevű alkalmazással több tucatnyi angol párbeszédet nézhettek meg videón, majd az egyik szereplő helyébe lépve gyakorolhatjátok a kiejtést, amelyet az alkalmazás értékel is. A másik funkciót buszon vagy zajos helyen is használhatjátok: teszteket oldhattok meg, amelyek felmérik, megértettétek-e az adott szituációban elhangzottakat.

A hallás utáni szövegértést segíti a SoundsEnglish.com, ahol egy szöveg vagy egy ismert dal meghallgatása után kaptok feladatokat, például hiányzó szövegrészleteket kell beírnotok, vagy válaszolnotok kell a kérdésekre.

Még több hasznos infó

Mennyire tudtok angolul? Három ingyenes, online szintfelmérő teszt

10 ingyenes alkalmazás, amit kötelező letöltenetek nyelvtanuláshoz

Öt fontos kérdés, amit a nyelvvizsgákról tudni kell

Ezért érdemes legalább két nyelvet megtanulni

A Duolingo a világ egyik legnépszerűbb nyelvoktató alkalmazása: böngészőből, de androidos készülékről vagy iPhone-ról is elérhető. Mivel a feladatok fordításokra épülnek, érdemes vele gyakorolni az érettségi előtt. Nem mellesleg elég szórakoztató játékról van szó, könnyű rákapni. A Duolingo sikersztorijáról itt olvashattok.

Ha van egy mikrofonotok és egy Skype-fiókotok, már csak egy anyanyelvi partnerre van szükségetek, és máris gyakorolhattok a szóbelire. Több oldal épül arra, hogy a világ minden tájáról összehozza a különböző nemzetiségű tagokat, akik saját anyanyelvüket oktatják, cserébe a tanulópartnereik anyanyelvét sajátítják el. Ilyen a Language Exchange Community, a The Mixxer és a Shared Talk is.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!