szerző:
Eduline

Több tucat nyelvi kurzus közül válogathattok, ha megnézitek az EdX kínálatát: ingyen tanulhattok például mandarin nyelven, spanyolul, oroszul és angolul.

©

Az EdX a Massachusetts Institute of Technology, a Harvard és több tucat elitegyetem közös oktatási platformja, ahol több mint 1800 ingyenes, online kurzusra lehet „beiratkozni” – a világ legjobb egyetemeinek professzoraitól tanulhattok például programozást, művészettörténetet, filozófiát, matematikát, természettudományokat.

©

Akkor is érdemes megnézni az EdX kínálatát, ha idegen nyelvet tanultok, az ingyenes online tanfolyamok között lehet találni kínai-, angol-, spanyol-, orosz- és olaszkurzust is, sőt azok is találhatnak segítséget, akik TOEFL- vagy IELTS-nyelvvizsgára készülnek.

Néhány nyelvi kurzusnak speciális tartalma van, a kínálatban van például olyan tanfolyam, amellyel az üzleti angolotokat fejleszthetitek, de olyan is, amellyel az angol nyelvű állásinterjúkra készülhettek fel.

Így tanulhattok teljesen ingyen a világ legjobb egyetemein: íme, a kurzuslista

Ha még nem hallottátok, hogy a világ leghíresebb egyetemei világszerte ingyen kínálnak online tanfolyamokat, akkor itt az ideje körbenézni. Most egy olyan listát mutatunk, ahol ilyen ingyenes online képzéseket találhattok. Ezeket a kurzusokat nyitott online kurzusoknak nevezik, és az elmúlt években, több mint 800 egyetem több mint 10 000 ilyen nyitott online kurzust hozott létre.