szerző:
Eduline

Interaktív leckékkel sajátíthattok el egy új nyelvet a duolingo.

Interaktív leckékkel sajátíthattok el egy új nyelvet a duolingo.com oldalon: angol, spanyol, francia, német, portugál és olasz nyelvtanfolyamokat találtok. A Duolingóval interaktívan, feladatok megoldásával tanulhattok, így folyamatosan tesztelhetitek a tudásotokat. A nehezebb kérdéseknél nyelvtani segítséget is kaptok, ha pedig van mikrofonotok, a kiejtéseteket is értékeli a rendszer. Még több ingyenes nyelvtanulási lehetőséget itt találtok.

Ahhoz, hogy mesterszintre jussatok, különböző témaköröket kell elsajátítanotok, ilyen például az utazás vagy a tudomány. Bizonyos számú témakör után egy-egy tesztet kell megoldanotok, különben nem léphettek tovább - a német nyelvnél például négy ilyen teszt van. Ha már haladó szinten vagytok az adott nyelvből, egy felmérő után kezdhetitek magasabb szinten a tanulást.

A nehezebb feladatoknál "megoldókulcsot" is kaptok
©

A témaköröknél összefoglalva megtaláljátok a nyelvtani tudnivalókat és a témához tartozó fórumokat - ha nincs meg a válasz a problémátokra, újat is indíthattok. A témakörök leckékből állnak: olyan az egész, mint egy online játék, négy életetek van, és minden hibánál egyet veszítetek. Ha elfogynak, újra kell kezdenetek a feladatsor megoldását.

Ha már haladó szinten vagytok, a Duolingón valódi honlapokat is fordíthattok
©

A megoldott leckékért pontokat kaptok, amelyekből például időzített teszteket "vehettek". A szótárban azt is nyomon követhetitek, hány szót sajátítottatok már el. A Duolingo különlegessége, hogy segíthettek internetes oldalak - például Wikipedia-szócikkek - fordításában is.

Az oldal a pittsburghi Carnegie Mellon Universityről indult 2011-ben: a rendszer az egyetem egyik professzora és diákja dolgozta ki. Hány idegen nyelvet ismertek fel? Itt tesztelhetitek.