szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Megnéztük, hogy mi a helyzet abban az esetben, ha valaki előre tudja, hogy nem tud majd megjelenni a vizsga időpontjában.

Bárkivel előfordulhat, hogy valami olyan dolog jön közbe, ami miatt nem tud elmenni a megjelölt időpontra, esetleg el kell halasztania a nyelvvizsgáját. Utánajártunk, hogy milyen esetekben van lehetőség halasztásra.

Minden nyelvvizsga központnak megvannak a saját szabályai, de vannak alapvető feltételek, amik nagyjából mindenhol azonosak. Ha bármi miatt nem tudtok részt venni a vizsgán, akkor mindenképpen tájékozódjatok, a legtöbb nyelvvizsga központ oldalán megtaláljátok a szükséges információkat.

Mindenhol azt kérik, hogy a vizsga előtt jelezzétek, ha nem tudtok ott lenni, szinte sehol nem fogadják el az utólagos jelzést. Van, ahol a vizsga előtti utolsó munkanap a határidő, de olyan is van, ahol legalább hat nappal korábban jelezni kell a problémát.

A legtöbb helyen kiemelik, hogy csak súlyos esetben fogadnak el halasztási kérelmet (haláleset a családban, betegség orvosi igazolással), de találtunk olyan helyet is, ahol egyszeri alkalommal indoklás nélkül lehet halasztani.

Fontos figyelni arra is, hogy a vizsgaszabályzat mit ír elő. Sok helyen, ha komplex nyelvvizsgára jelentkeztetek, akkor csak úgy tudtok halasztani, hogy az egészet elhalasztjátok. Az is gyakran kiemelt pont, hogy ha valaki egyszer már elhalasztotta a vizsgát, akkor azt többször nem teheti meg.

Továbbra is bárhonnan vizsgázhattok, ugyanis maradnak az online nyelvvizsgák

Újabb határidő meghatározása nélkül, a továbbiakban is szervezhetnek online nyelvvizsgát azok az iskolák, ahol van erre alkalmas rendszer és megfelelően felkészültek a vizsgaközpontok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!