szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Minden nyelvből vissza lehet kapni a vizsgáért fizetett összeget? Olvasói kérdésre válaszolunk.

Szeretnék még egy középfokú nyelvvizsgát tenni, svédül tanulok. Ebből a nyelvből is visszakaphatom a nyelvvizsga árát? Hol találom a listát?

Sajnos nem, mivel csak az első sikeres komplex (közép- vagy felsőfokú) vizsga díját lehet visszaigényelni. Ugyanakkor van más ok is: a Magyar Államkincstár oldalán található tájékoztató szerint a svéd nem támogatott nyelv.

A lista: angol, német, francia, olasz, orosz, spanyol, bolgár, görög, horvát, lengyel, örmény, roma/cigány (romani/lovári, illetve beás), román, ruszin, szerb, szlovák, szlovén, ukrán, latin, portugál, arab, héber, japán, kínai, holland, finn. Feltétel, hogy a vizsga nyelve az érintett személy állampolgársága szerinti ország hivatalos nyelvétől eltérő legyen.

A komplex, B2-es vagy C1-es nyelvvizsga, az emelt szintű idegen nyelvi érettségi, illetve a honosítás díjából 2018-ban befizetett vizsgadíj esetén 34 500 forintot, 2019-ben befizetett vizsgadíj esetén pedig 37 250 forintot kaphattok vissza.

Ezt azok igényelhetik, akik a nyelvvizsga-bizonyítványban megjelölt vizsganapon, az érettségi bizonyítvány vagy tanúsítvány kiállításának napján, illetve a honosítási határozat kiállításának napján még nem töltötték be a 35. életévüket. Ha a szóbelit és az írásbelit külön-külön teszitek le és egyesítitek őket, akkor a második részvizsga napját kell figyelembe venni.

A vizsga, illetve a honosítás díját egy éven belül igényelhetitek vissza a komplex vagy a második részvizsga letételét igazoló nyelvvizsga-bizonyítvány kiállításának napjától, az érettségi bizonyítvány vagy tanúsítvány kiállításának napjától, illetve a honosítási határozat közlésétől számítva. Ha az első részvizsga vizsganapja 2018. január 1. előtti, vagy a két sikeres részvizsga-bizonyítvány kiállítása között több mint 1 év telt el, akkor a támogatás csak a második részvizsga díja után jár.

A nyelvvizsgadíj visszaigénylésének menetéről itt olvashattok.

Nyelvvizsgára készülők, figyelem! Ezekkel a feladatokkal biztosan találkozni fogtok a vizsgán

Nyelvvizsgázni szeretnétek, de még nem döntöttétek el, melyik vizsgaközpontba jelentkezzetek? Most összegyűjtöttük azokat az oldalakat, ahol ingyenesen letölthető mintafeladatokat találtok a különböző nyelvvizsgákhoz.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.