szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Bőven volt változás az elmúlt hónapokban a nyelvvizsgapiacon: visszatért a TELC, és új típusú nyelvvizsgákra is jelentkezhettek. Ha nyelvvizsgaválasztás előtt álltok, és nem tudjátok, milyen akkreditált vizsgák közül válogathattok, akkor ez a lista nektek szól.

Visszatért a TELC

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) október elején közölte a vizsgáztató és felkészítő tanárokkal, hogy a TELC frankfurti központja 2019. március 31-ig megszünteti a TIT-TELC vizsgarendszer magyarországi működését. Májustól azonban ismét tehetnek TELC nyelvvizsgát a nyelvtanulók.

Három ingyenes mobilapp a nyárra, amit még nyaralás előtt érdemes letölteni

Hamarosan itt a nyári szünet. Hosszú útra mentek vagy a strandon lazítotok, de nem szeretnétek unatkozni? Ha szívesen tanulnátok valami újat, vagy fejlesztenétek a nyelvtudásotokat a nyáron is, ez a lista nektek szól. A következő cikksorozatunkban olyan appokat ajánlunk, amik mindenkinek jól jöhetnek a nyáron. 1. rész: nyelvtanulás.

Új nyelvvizsgára is jelentkezhettek

Az iXam nevű nyelvvizsgarendszer is akkreditációt kapott. Ez a vizsga is egynyelvű, vagyis nincs fordítási, közvetítési feladat, az azonban újdonság, hogy a vizsga egy részét számítógépen is meg lehet oldani.

Az iTolc (International Test of LanguageCompetence) nyelvvizsga is bekerült a Magyarországon akkreditált vizsgák közé. A vizsga különlegessége, hogy teljes egészsében digitális.

Hol a teljes lista?

Az Oktatási Hivatal Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központjának oldalán megnézhetitek, milyen akkreditált nyelvvizsgarendszerek vannak Magyarországon, azok milyen nyelvekből és milyen szinteken szerveznek írásbeli és szóbeli vizsgákat. A listán nemcsak az általános, hanem a szaknyelvi nyelvvizsgákat is megtaláljátok.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.