szerző:
Eduline

A Radnóti Színház Ifjúsági Műhelye (RIM) olyan témára hívja fel a figyelmet, amiről valahogy egyáltalán nem tudunk beszélni.

Tizenkét gimnazista vetette fel a kérdést, hogy a szexualitás, ami mindennapjaink meghatározó eleme, mégis miért számít tabunak. Hiszen pont a tinédzser kor az, amikor a gondolkodást elkezdik kitölteni a nemek közti kérdések, az identitáskeresés, a világban való hely- és érdeklődésmeghatározás témái.

Ez a tizenkét fiatal a Színház- és Filmművészeti Egyetem három hallgatójának, Figeczky Bencének, Horváth János Antalnak és Olasz Renátónak a segítségével felvette a kesztyűt és elkezdte darabjaira boncolgatni a témát.

Saját gondolataikat, kérdéseiket, félelmeiket jelenetekbe és monológokba foglalták. Kizárólag saját véleményük és világlátásuk felhasználásával raktak össze egy valamivel több mint egy órás, igazán kifejező előadást. Az ismerkedés, az elfogadás, a másság, a magánytól és szeretetlenségtől való félelem gondolai vetülnek fel - sok más egyéb között - a zenével, tánccal, hatáselemekkel profi szinten operáló darabban.

©

Abszolút átérzi a néző, hogy ezek a "gyerekek", akik még mindennek az elején tartanak, már most mennyi mindent megtapasztaltak. Mennyi gátlásuk van, amit próbálnak legyőzni, miközben keresik a választ a legalapvetőbb kérdésre: ki vagyok én, és hol az én helyem a világban. Saját életünk és történeteink jutnak eszünkbe. Nem csak középiskolás énünk van ott a színpadon, hanem a jelenünk is.

Az előadást a színház ifjúsági műhelye havi rendszerességgel, feldolgozóbeszélgetéssel egybekötve játssza gimnáziumi osztályok és az érdeklődők számára. További informáiókat a színház szervezésén keresztül kaphattok a következő időpontokról és az előadásról.