szerző:
Eduline

A férfi az egyik fővárosi gimnáziumban és a Budapesti Honvéd utánpótlását adó Magyar Futball Akadémián is tanított.

©

Hétfőn az igazságügyi szakértő meghallgatásával folytatódott annak a férfinak a pere, aki ellen többrendbeli szexuális kényszerítés bűntette, kiskorú veszélyeztetése miatt indult eljárás - írja a hvg.hu.  

Az igazságügyi szakértő két sértettet vizsgált meg, de közülük csak az egyik volt jelen a tárgyaláson, így a róla szóló összegzést ismertették. Ez az a diák volt, aki korábban arról vallott, hogy a tanárral annak lakásán volt szexuális kapcsolata.

Két év börtönt kapott a tanár, aki többször is lefeküdt egyik 16 éves diákjával

Két évig tartó börtönbüntetésre ítéltek Nagy-Britanniában egy 43 éves tanárt, aki többször is lefeküdt egyik 16 éves diákjával, és megpróbálta szexelésre rávenni egy másik 16 éves tanulóját. A beszámolók szerint a számítógépes ismereteket oktató tanár kifejezetten magánéleti problémákkal küzdő lányokat választott ki célpontnak, és igyekezett őket rávenni, hogy feküdjenek le vele.

A lap azt írja, a szakértő arról beszélt, hogy számára egyértelmű: biztosan megtörtént az aktus, csak azok száma és körülményei tisztázatlanok. A szakember a vizsgálat idején 17 éves fiúról azt állapította meg, hogy inkább a szexuális kíváncsiság, mintsem a tanárától való félelem motiválta. Az eset a sértett értelmi és érzelmi fejlődését nem befolyásolta negatív irányba. A fiú befolyásolható személyiség, s érzelmi kötődése a vádlotthoz egyértelműen feltárható.

A hétfői tárgyaláson egy újabb tanú is vallott a férfi ellen a feljelentést tevő honvédos focista, valamint szobatársa után. A fiú szerint a pedagógus őt is üzenetekkel bombázta 2015 tavaszán, amelyek "poénos külsőbe öltöztetett szexuális ajánlatok voltak".

A per során megszólalt a vádlott volt felesége is, ő azt állította, hogy két alkalommal a férfi egyik tanítványával – aki akkorra már elmúlt 18 éves – hármasban szexeltek.

Szexuális tartalmú üzeneteket küldött 13 éves diákjainak, bíróság elé áll

Facebookon lépett kapcsolatban általános iskolai tanítványaival az az abai tanár, aki kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt áll a székesfehérvári bíróság elé - írja a Bors. A vádirat szerint a pedagógus a 2015-ös tanév kezdetétől egészen 2016 elejéig három hetedikes és egy nyolcadikos tanítványának küldött szexuális tartalmú üzeneteket, illetve képeket.