szerző:
Eduline

Facebookon lépett kapcsolatban általános iskolai tanítványaival az az abai tanár, aki kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt áll a székesfehérvári bíróság elé - írja a Bors.

A vádirat szerint a pedagógus a 2015-ös tanév kezdetétől egészen 2016 elejéig három hetedikes és egy nyolcadikos tanítványának küldött szexuális tartalmú üzeneteket, illetve képeket.

A Bors azt írja, az osztályteremben a társaik előtt simogatta ezeket a gyerekeket, de előfordult, hogy még a ruháik alá is benyúlt. Miközben masszírozta diákjait, szexuális tartalmú kijelentéseket is tett, és elnézte a diákok helytelen órai viselkedését, valamint dolgozat közben elárulta nekik a helyes választ.

Az ügy 2016 márciusában robbant ki, miután a szülők jelentették a felkavaró esetet az iskola vezetésének, majd a tanárt felfüggesztették állásából.

Enyhítették a 13 éves diákkal szexuális viszonyt kezdő tanár büntetését

Jelentősen, 8 évről 3 év 6 hónapra enyhítette egy szexuális visszaéléssel és pornográfiával vádolt tanár börtönbüntetését a Budapest Környéki Törvényszék pénteken meghozott másodfokú, jogerős ítéletével, ugyanakkor végleg eltiltotta őt a tanári foglalkozástól. Az első fokon eljáró Gödöllői Járásbíróság 2017 októberében Sz. R.-t 8 év börtönbüntetésre ítélte és 8 évre eltiltotta a tanári foglalkozástól.