szerző:
Eduline

Mit gondolnak az eduline-olvasók a nyári szünet lerövidítéséről?

©

Érdemes lenne felülvizsgálni a tanítási szünetek elosztását, és abban a kérdésben is dönteni kell, hogy a nemzeti táboroztatási program része legyen-e a tanévnek, legalábbis a Magyar Nemzet szerint többek között ez az áll az új Nemzeti alaptanterv (NAT) tervezetében - írtuk meg szerdán.

Az ötletről sok eduline-olvasó kifejtette véleményét. Ezek közül válogattunk - még mindig várjuk a véleményeket kommentben.

Én az őszi szünetet rövidíteném 3-4 napra, a maradékot hozzáraknám a tavaszihoz, mert addigra mindenki elfárad. Aránytalan az évközbeni szünetek közötti időelosztás.

A 35 éves könnyűszerkezetes iskolában folyik a szemünkbe az izzadság már májusban. A szülők hozzák be a ventillátorokat, hogy levegőt kapjunk.

Tele van az ország lapos tetejű, csupa ablak iskolaépületekkel. Már júniusban is alig lehet kibírni. Nyitott ajtókkal, kereszthuzatban tanítunk, egyfolytában hallom a kollégát a szomszéd teremből, a hatékonyság a nullához közelít. Semmi értelme nem lenne ezt az állapotot meghosszabbítani. Vagy fel kell szerelni klímával az összes ilyen iskolát!

A mi kerületünkben (Pest) van nyári napközis tábor. (mindig is volt) Vagyis most is van lehetősége ezt igénybe venni azoknak a szülőknek, akiknek a nyár gond. Az iskolánkból 10 körüli létszámban jelentkeztek, de egyáltalán nem tömegesen. Úgy érzékelem, a szülők nagy többsége meg tudja oldani a nyári szünetet, hisz a táborban lévő gyerekek létszáma ezt igazolja.

Tényleg rövidebb lehet a nyári szünet: átalakítanák az iskolai vakációk rendszerét?

Érdemes lenne felülvizsgálni a tanítási szünetek elosztását, és abban a kérdésben is dönteni kell, hogy a nemzeti táboroztatási program része legyen-e a tanévnek - a Magyar Nemzet szerint többek között ez az áll az új Nemzeti alaptanterv (NAT) tervezetében.