szerző:
MTI

Még az idén 6,2 milliárd forintos informatikai fejlesztési támogatást kapnak költségvetési forrásból a közép-magyarországi régió oktatási intézményei - jelentette be az emberi erőforrások minisztere hétfőn Pécelen.

©

Balog Zoltán a Péceli Integrált Oktatási Központ, Általános Iskola és Gimnáziumban tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy az érintett 650 iskola december 15-ig megkapja a kormányzati támogatásból finanszírozott eszközöket: 14 ezer számítógépet és monitort, 6 ezer laptopot és 7 ezer projektort.

Solti Péter, a Klebelsberg Központ elnöke elmondta, hogy a beruházás a központ költségvetésének a terhére valósult meg, ami azt mutatja, hogy az állami intézményfenntartás rendszere jól működik. Hozzátette, hogy hatékony az együttműködésük az oktatási intézményekkel, így még az év elején felmérték, hogy mekkora a gyermeklétszám.

Laptopokat és tableteket kapnak a tanárok és a diákok a következő hetekben

70 ezer informatikai eszközt kapnak az iskolák, pedagógusok és diákok - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára egy budapesti konferencián. Hamarosan 170 ezer pedagógushoz jut el az a 70 ezer informatikai eszköz, amelyet a digitáliskompetencia-fejlesztési program keretében kapnak a közoktatási intézmények - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a VG tudósítása szerint.