szerző:
Eduline

Egy Kamaszhíd nevű különleges könyvtár nyílt Gödöllői Városi Könyvtárban, ahol nem csak olvasni tudnak a diákok.

©

A Kamaszhíd nem csak irodalommal várja fiatal látogatóit, a kényelmes, süppedős szőnyeggel, párnákkal, fotelokkal berendezett tér a közösségi alkalmak helyszíne is egyben, lehet itt csocsózni, szobabiciklin telefont tölteni, xboxozni, használni a digitális rajzpadot, vagy egyszerűen csak üzenetet hagyni a többieknek a falon - írja a librarius.hu.

Kiderült, hogy a könyvtárhoz tartozik egy Könyvsú-GO nevű elektronikus könyvválasztó adatbázis, ami lassan két éve működik és folyamatosan töltődik ifjúsági könyvekkel.

A korábban Infohídként működő helyiség elhelyezkedése szimbolikus: a gyermek és felnőtt könyvtárat összekötő folyosóból lett a Kamaszhíd könyvtár. Kialakítása, tervezése során a gödöllői könyvtárosok a fiatalok segítéségét is kérték - írják, hozzátéve: tervezőpályázatot írtak ki, hogyan rendeznének be ők egy könyvtárat maguknak. Az eredmény egy otthonos, modern, szerethető hely, melynek különleges atmoszférája van.

Megvan, hol tanul a budapesti egyetemista: könyvtárkörkép

Ha most kezditek az egyetemet vagy főiskolát Budapesten, szinte biztos, hogy a következő könyvtárak közül valamelyikben megfordultok majd. Pontosan mennyibe kerül az éves beiratkozás, a napijegy vagy a kölcsönzés a nagy budapesti könyvtárakban? Cikksorozatunk első részében az intézményfüggetlen könyvtárakat néztük meg.