szerző:
Eduline

Egyre népszerűbb sportág az iskolákban a frizbi - írja a Magyar Nemzet.

©

Mintegy hatvan általános iskolában és tíz-tizenöt középiskolában frizbiznek már itthon napi szinten testnevelésórán a gyerekek. Óriási versenyelőnye a sportágnak, hogy nem igényel komoly anyagi befektetést, hiszen egy nadrágon és mezen kívül csak stoplis cipőt kell beszerezni, illetve egy korongot – mondta a Magyar Nemzetnek Erdősi Zoltán, a Magyar Repülőkorong-szövetség elnöke.

Egymás után szervezik a több száz fős diákolimpiákat, idén majd hatszáz versenyengedélyt váltottak ki, háromszor annyit, mint tavaly. A repülőkorongozók száma ezzel elérte a korfball-, a baseball- és a floorballversenyzők létszámát.

A Klebelsberg Központ által befogadott ingyenes frizbiképzésre két hét alatt száz pedagógus jelentkezett. A sportági szövetség 2019 végéig ezer frizbioktató felkészítését vállalta, 2023-ig pedig további tízezer versenyengedély kiadása a cél.

Változások jönnek ettől a tanévtől: új tantárgyak kerülnek a diákok órarendjébe

Több ezer diáknak kerül új tantárgy az órarendjébe a 2017/2018-as tanévtől - emlékezteti a szülőket és tanárokat az oktatási államtitkárság tanévkezdő kiadványában. Az intézmények a 2017/2018. tanévtől az öt kötelező testnevelés órából két órát a 7-10. évfolyamon a karate, az 1-4.