szerző:
MTI

Lelőtte egy diáktársát egy fiatal az észak-karolinai Matthews városának középiskolájában hétfőn - közölte az amerikai sajtó.

©

Értesülések szerint a hétfő reggeli órákban a Butler nevet viselő oktatási intézményben történteket a két diák vitája előzte meg. Egyikük fegyvert ragadott és megsebesítette társát, akit kórházba szállítottak, de életé már nem tudták megmenteni.

A rendőrség őrizetbe vette a lövöldözéssel gyanúsított diákot. A középiskolát rövid időre lezárták. A sajtó két fiatal közötti személyes viszályként számolt be a halálos végű incidensről.

Több olasz városban rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el a heves esőzés miatt

A legmagasabb fokú riasztást rendelték el a heves esőzés miatt az északkelet-olaszországi Veneto és Friuli Venezia - Giulia tartományban vasárnap, hétfőre pedig az északnyugati Liguriában is. Több városban hétfőn zárva tartanak az iskolák. Az olasz katasztrófavédelem közölte, hogy Itália északi térségében a következő napokban akkora mennyiségű csapadékra lehet számítani, mint amennyi az évnek ebben az időszakában három hónap alatt szokott esni.