szerző:
MTI

Pedagógus szakszervezetek vezetőivel találkozott Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kedden Budapesten - közölte a tárca az MTI-vel.

©

A miniszter első alkalommal találkozott az érdekképviseletek új vezetőivel, az eseményen Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezete elnöke és Szűcs Tamás, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete elnöke mellett részt vett Pölöskei Gáborné szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár is. 

A találkozón az új vezetők bemutatkoztak és további egyeztetések előkészítésében állapodtak meg.

A tárca közleménye szerint a felek bíznak a konstruktív együttműködésben, az Innovációs és Technológiai Minisztérium számít a szakszervezetek részvételére a szeptemberben megalakuló Szakképzési Innovációs Tanács munkájában is.

Ezt tanulják a felső tagozatosok: idén sem ússzák meg heti öt tesióra nélkül

Hány órában tanulnak magyart, idegen nyelveket, és hány tesiórájuk lesz a következő tanévben az általános iskola 5-8. osztályába járó diákoknak? Arról már írtunk, hogy mit tanulnak majd szeptembertől az alsósok. Most a felsős diákok órarendjét néztük meg - így azok a szülők is tisztában lesznek az órarenddel, akiknek a gyermekük most kezdi el a felső tagozatot.