szerző:
Eduline

Amikor beteg vagy, semmi másra nem vágysz, mint az ágyadra, egy meleg teára és egy jó részre az éppen aktuális sorozatodból. - és ez jól is van így. Ezt azonban nem tudod minden esetben megengedni magadnak.

Egy szimpla torokfájós megáfázás esetén még nem maradhatsz otthon, el kell menned suliba/dolgozni, függetlenül attól, hogy lehetetlennek tűnik ilyenkor átvészelni a napot. De mégis mit kell tenned, hogy kibírd estig energiával és életkedvvel?

Mielőtt kitérnénk arra, mit csinálj annak érdekében, hogy bírd lendülettel az orrfoújós napokat, megpróbálunk meggyőzni. Felsorakoztatjuk az ellenérveinket:

Miért nem szabad ilyenkor kikelni az ágyból?

- Mert megfertőzöl másokat is.

- Mert hosszabb idő lesz a felépülésed, sőt, jobban le is tudod betegíteni magad azzal, hogy nem pihensz.

- Mert lehangolt vagy és sokkal rosszabbnak látod a dolgokat, mint amilyenek valójában.

Mit csinálj akkor, ha mindenképpen lendületbe kell hoznod magad?

- Vegyél reggel egy frissítő fürdőt: Átmelegít és energetizál. A melegvíz jót tesz a vérkeringésednek és nagyobb energiával tudsz nekiindulni a reggelnek.

- Pótold az üzemanyagot: Multivitamin, c- vitamin, d-vitamin ilyenkor kötelező. Nem segítenek azonnal, de táplálják az immunrendszereted, ami így gyorsabban legyőzi a fertőzést. Ha azonnali segítségre vágysz, vegyél be egy fájdalomcsillapítót, hogy leglalább a fej- és torokfájást ne érezd.

- Pihenj: Annak ellenére, hogy ki kell mozdulnod, intézd úgy a napod, hogy minél többet lazíthass. A mozgós feladatokat add át másnak, vagy kérj felmentést alóluk. Fordítsd ezt a napot az adminisztrációs ügyeid elintézésére és bepótlására.

- Ami mindig megment: Egy finom kamilla tea sok-sok mézzel és citrommal. Minden benne van, ami rendbe hoz. Amúgy is, ilyenkor minél több folyadékot kell inni, mert a tested gyorsan felhasználja, amit beviszel.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!