szerző:
Eduline

Két éve nem sikerül igazgatót kinevezni egy algyői iskola élére. Most végre dönthet az EMMI, azonban sokan attól tartanak, nem a népszerűbbnek tűnő jelöltet választják.

„Nem szeretném, ha Gondáné Pál Ildikó lenne az algyői Fehér Ignác Általános Iskola intézményvezetője" - ezt írta alá 639 szülő és nagyszülő Algyőn a Délmagyar szerint. A szignókat az intézmény szülői munkaközössége és a Tegyünk közösen az algyői iskoláért! közösség tagjai gyűjtötték össze.

Gondáné már két éve is jelentkezett a posztra az előző igazgató Iván Zsuzsannával együtt. Hiába álltak ki az iskola dolgozói Iván mellett, az EMMI végül mindkét pályázatot alkalmatlannak nyilvánította. Ezután a korábbi intézményvezető már nem pályázott.

Húsz év után elküldenék az algyői iskola igazgatóját

Mintha Algyőn is ugyanaz történne, mint a Budai Nagy Antal Gimnázium esetében: elutasították az általános iskola igazgatójának pályázatát, így 20 év után távoznia kell. Posztjára egy olyan embert akart kinevezni az Emmi, akinek nincs meg a szakvizsgája sem. Indoklás nélkül utasította el az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola vezetőjének újabb igazgatói pályázatát az Emberi Erőforrások Minisztériuma - írja a Délmagyarország.

Azóta megbízott intézményvezető irányította az iskolát, de a megbizatása most lejár. Két pályázatot adta be: Kunstár Andrea, eddigi megbízott intézményvezető és Gondáné szeretne igazgató lenni. Kunstár Andreát a kollégák közül 33-an támogatták, Gondánét ketten.

Az EMMI július 10-ig dönthet, azonban nem köti őket a tantestület véleménye. A szülői munkaközösség ennek ellenére eljuttaja az aláírásokat Palkovics Lászlóhoz és Balog Zoltánhoz. Azt is szeretnék, hogy Gondáné vonja vissza a pályázatát, de ő a Délmagyarral közölte, ezt nem teszi meg.