szerző:
Eduline

A "fideszes" tanárként emlegetett napközis oktató több millióval léphetett meg, de eddig csak fizetett szabadságra kellett mennie.

©
Eltűnt egy V. kerületi általános iskola és gimnázium alapítványának pénze, amit a szülők adtak össze a gyerekeik táborozására, kirándulásra, tanulmányi jutalmakra - tudta meg a hvg.hu.

A Szemere Bertalan Általános Iskola és Gimnázium alapítványának vagyonát kezelő tanár egyben kormánypárti delagált a kerületi önkormányzatnál a portál szerint.

A lap úgy tudja, mikor kiderült, hogy K. Andrásnak köze lehet a feltehetően több milliós nagyságrendű összeg eltűnéséhez, hirtelen szabadságra ment.

Az igazgató, Arapovics Miklós egy értekezleten a portál szerint kijelentette, hogy visszaélés történt az alapítvány vagyonával, ekkorra a napközis tanár már eltűnt a suliból.

„Oyan, mintha el akarnák tussolni az ügyet, főleg, mert még egy titoktartási nyilatkozatot is aláírattak az összehívott tanárokkal ezen az értekezleten kifejezetten arról, hogy senkinek nem beszélhetnek az elhangzottakról. Biztos féltek, nehogy botrány törjön ki a pénz eltűnése miatt" - fogalmazott a hvg.hu egyik forrása. Felháborítónak találja az ügyrők beszélő forrás azt is, hogy a tanárt csak fizetett szabadságra küldték, miután kiderült, hogy milliókat lopott.

K. András csak egy napközis csoportot vitt a suliban, de állítólag akkora hatalma volt ott, hogy az igazgató és helyettese távollétében őt kellett keresni az iskola ügyeivel.

A BRFK ismeretlen tettes ellen nyomoz.