szerző:
Eduline

Több százezer tanárnak küldik szét országszerte a klímaváltozást tagadó áltudományos füzetet.

©

Egy Heartlan Institute nevű, klímaváltozást tagadó szervezet küldte el eddig 75 ezer tanárnak a "Miért nem értenek egyet a tudósok a klímaváltozással?" című áltudományos könyvet. A Washington Post úgy tudja, még 175 ezer példányt postáznak szét szerte az Egyesült Államokban.

A füzet teljesen hivatalosnak tűnik, akár egy tankönyv, de persze egyáltalán nem az. Még a második kiadásról szóló címke is szerepel az egyik sarokban, annak ellenére, hogy nem volt első.

A természettudományos oktatást koordináló szövetségi szerv szerint egyértelmű, hogy a kötettel a tanárok összezavarása a cél.

Bizonyára hallottatok már arról, hogy Donald Trump mellett több olyan szervezet is feltűnt, melyek tagadják, hogy bármi köze lenne az emberi tevékenységnek a klímaváltozáshoz. Ennek megfelelően az amerikai kormány egyre több olyan intézkedést hoz, melyek ellehetetlenítik a klímaváltozás elleni küzdelmet, például megvonják a pénzt az erre szakosodott szövetségi szervezetektől.

Már a kötet címe is megtévesztő, hiszen a tudósok közül csak nagyon kevesen tagadják a klímaváltozást, és az abban szerepet játszó emberi tevékenységet.