szerző:
MTI

Érezhető növekedést hozott az iskolakezdés a fogyasztási hitelek felvételében, a legnagyobb növekedést a folyószámla-típusú hiteleknél tapasztalták a pénzügyi intézetek - írja a Világgazdaság hétfői számában.

©

A lapnak nyilatkozó bankok többsége szerint a legtöbb hitelintézetnél a hitelkártyáknál és folyószámla-hitelkereteknél ugrott meg leginkább a kereslet, de fokozottabb érdeklődést tapasztaltak a személyi hitelek iránt is.

Ezeket is érdemes elolvasni

Elképesztő állapotok az iskolákban: a szülőktől kértek segítséget

Hihetetlen összegeket kellett fizetni az iskolakezdésért

A hallgatók nagy része nem tudja, mennyit kell költenie havonta

Az MKB bank közlése szerint a folyószámla hitelek tekintetében májushoz képest kétszeres növekedést lehet érzékelni, míg a személyi kölcsönöknél 40 százalékos volt az emelkedés.

A CIB Bank tapasztalatai szerint a személyi kölcsönöknél szeptemberben nő meg nagyobb mértékben az érdeklődés. Az OTP bank szerint főként nyáron volt megfigyelhető kimagasló kereslet, elsősorban a személyi kölcsön és hitelkártya termékekben.

A Provident Pénzügyi Zrt.-nek a saját ügyfelei körében végzett felmérése szerint a szülők 45 százaléka több mint 50 ezer forintot költ a gyerekek beiskolázására, további 15-15 százalékuk 30-40 ezer, illetve 40-50 ezer forint közötti összeget fizet ki a tanévkezdéskor.