szerző:
Eduline

Elképzelhető, hogy a korábbi számításokkal ellentétben nem nyolc, hanem kilenc hosszú hétvége lesz 2012-ben, az utolsó...

Elképzelhető, hogy a korábbi számításokkal ellentétben nem nyolc, hanem kilenc hosszú hétvége lesz 2012-ben, az utolsó pihenőnapot 2013-ban kell majd ledolgozni - írta a pénzcentrum.hu.

Október közepén jelent meg a Magyar Közlönyben a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) rendelete a 2012-es munkaszüneti napok körüli munkarendről: eszerint jövőre öt pihenőnappal nyújtják meg az ünnepi hétvégéket.

Jövőre csak egy olyan ünnep (január 1.) lesz, amelyik hétvégére esik, így pihenéssel tölthetünk nyolc hosszú hétvégét: húsvét- és pünkösdhétfő mellett március 15-ét, május 1-jét, augusztus 20-át, október 23-át, november 1-jét és a - hétköznapra eső, de a hétvégével együtt ötnapos - karácsonyt is.

A gazdasági portál értesülései szerint várhatóan a hétfőre eső december 31. is pihenőnap lesz, noha a rendeletben - amely december 31-ig hatályos - ez a nap még nem szerepel. Az NGM a lapot úgy tájékoztatta, hogy december 31. azért nem szerepel a munkaszüneti napok között, mert cserébe a következő szombatot kellene ledolgozni, s mivel az már 2013-ra esik, nincs lehetőség róla rendelkezni a 2012-es rendeletben. Mikor lesznek munkaszüneti napok idén novemberben és decemberben? Összefoglalónkat itt olvashatod el.