szerző:
Eduline

Bugyira és gatyára vetkőztetett két diákot egy mélykúti katolikus hittantanár.

Bugyira és gatyára vetkőztetett két diákot egy mélykúti katolikus hittantanár. A gyerekeknek meg kellett puszilniuk egymást: az oktató így akarta illusztrálni a paráznaságot - írja az atv.hu. A tanárt felfüggesztették, a katolikus egyház vizsgálatot indított.

Az eset néhány hete történt a mélykúti Szvetnik Joachim Általános Iskolában, Bács-Kiskun megyében. Az eljárás szülői bejelentés nyomán indult. Az érintett osztályba járó egyik diák szülője az atv.hu-nak elmondta: az ő gyermeke is elmesélte otthon, mi történt az osztálytársaival. E szerint a paráznaságot illusztrálandó, „Lajos bácsi” bugyira és gatyára vetkőztetett egy lányt és egy fiút, akiknek meg kellett puszilniuk egymást. A szülő hozzátette: szülőtársai bejelentése alapján egyházi vizsgálat indult, a kalocsai érsekségtől érkeztek emberek, hogy felvegyék a jegyzőkönyvet.

Az iskola és a tankerületi igazgató az atv.hu megkeresésére azt mondta: ez az egyház ügye, ők nem indítottak vizsgálatot.  Az érintett P. Lajos a vizsgálat lezárásáig nem kívánt nyilatkozni.

A főegyházmegyei hatóság helynöke, Finta József az atv.hu-nak megerősítette: „P. Lajos fel lett függesztve a diakónusi szolgálat alól, az ügyben jelenleg is zajlik a vizsgálat”. Hozzátette: ez nem a felszentelés eltörlését jelenti, hiszen „azt nem lehet eltörölni”. Mivel a vizsgálat zajlik, Finta József nem tudta megmondani, hogy pontosan mi történhetett az ominózus hittanórán. Szerinte a tanárt nem vezérelte rossz szándék, és "ha nem olyan társadalomban élnénk, ahol mindent ki lehet forgatni", akkor nem kellett volna felfüggeszteni a diakónust, de „nyilván számolnunk kell a társadalom megítélésével” - tette hozzá.