szerző:
Eduline

Feljelentette a DiákÉSZ a botrányba keveredett iskolaszövetkezetet.

©

Megtette feljelentését ismeretlen tettesek ellen a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (DiákÉSZ) a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál költségvetési csalás, illetve csalás elkövetésének gyanúja miatt - áll a szövetség közleményében.

Az I love diákmunka nevű szövetkezet akkor került szorult helyzetbe, amikor a céghez kötődő Czeglédi Csabát letartóztatták, a NAV pedig elvitte a cég vagyonát, így a diákokat nem tudták kifizetni.

A hvg.hu korábban arról is beszámolt, hogy meglehetősen érdekes módon működött a szervezet, a DiákÉSZ most emiatt tesz jogi lépéseket. A szervezet 122 érintett diák fordult ingyenes jogsegélyért, akik közül 11-en már teljes mértékben igazolták a követelésüket mintegy 800 ezer forint értékben.

Diákmunkát kerestek? Itt nézzetek körül.

Nagyon rosszul jártak a pénzükre váró diákmunkások, mindent visz a NAV

Hétvégén írta meg a hvg.hu, hogy multicégek segíthetnek a fizetésképtelenné vált I Love Diákmunka iskolaszövetkezet bajba jutott diákjain. Csakhogy közbeszólt az adóhatóság: a NAV azzal jelentkezett az érintett cégeknél, hogy minden pénzre a felhalmozott adótartozás fedezeteként van szükség, ezért nem fizethetnek közvetlenül a bérükre váró fiataloknak.