szerző:
Eduline

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet tagadta, hogy a hivatalos csatornájuk lenne, de pont akkor tűntek el a videók, mikor azokról kérdezték az állami intézetet.

A jelenet nem a csatornán látható videókból, hanem a hírhedt német targoncás oktatófilmből származik.

Pár hete fedezték fel, hogy Felvételek OFI néven fut egy Youtube-csatorna, ahol több mint 90 elég kínos minőségű oktatóvideó volt megtekinthető. A felvételeken táblára rajzoló és vegyszerekkel dolgozó diákok láthatók.

A probléma nem a választott témákkal, hanem a megoldással és a narrációval voltak, akadt olyan pontja a felvételeknek, ahol maga a narrátor fejezte ki őszintén hozzá nem értését a témához, valamint feliratozást javasolt.

Az Átlátszó Oktatás megkereste az OFI-t, hogy amennyiben a felvételek az ő munkájuk, akkor mennyibe került ezek elkészítése. Az állami intézet válaszában tagadta, hogy az OFI hivatalos csatornájáról lenne szó.

Ezzel közel megegyező időben minden felvételt "privátra" állítottak, vagyis csak egy engedélyezett szűk kör nézheti meg a felvételeket. A portál felveti a kérdést, hogy amennyiben nem hivatalos csatornájukról van szó, miért törlődtek azonos időben a felvételek, mikor a levelezést bonyolították?

Nagyot hibázott az egyik legnépszerűbb egyetem: zavarosak az előadások

Megjelentek a legtöbb online hallgatót vonzó Khan Academy első kritikusai: egyetemi professzorok szerint az interneten elérhető egyetemi előadások nem mindegyike pontos, számos hibát fedeztek fel például a matematikai magyarázatokban - adta hírül a Good című lap. A michigani Grand Valley State University matematika tanszékének két oktatója, John Golden and David Coffey többek között a „Negatív számok szorzása és osztása" című oktatófilmet bírálta az oldalon.