szerző:
MTI

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) belső vizsgálatot indított a tévesen utalt miskolci pedagógusbérek ügyében - közölte a központ pénteken az MTI kérdésére.

A Blikk pénteken írt arról, hogy több tanár is kisebb fizetést kap Miskolcon, mert valaki kicserélte a szerződésük előlapját, amelyen a bérük is szerepelt. A napilap pénteki száma szerint a pedagógusok tavaly ősszel írták alá az új szerződésüket a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal az életpályamodell bevezetése kapcsán. Az egyik tanár elmondása szerint az általa aláírt okiraton az szerepelt, hogy egyetemi bért kap, most pedig főiskolai bér szerepel ugyanott.

A miskolci rendőrkapitányság közokirat-hamisítás miatt nyomoz az ügyben, egyelőre ismeretlen tettes ellen - mondták a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályán a lapnak. A lap úgy tudja, a nyomozók sorra hallgatják ki a pedagógusokat. Egyelőre azt akarják tisztázni, hogy kinek az utasítására, milyen célból és milyen intézményben cserélték ki az előlapokat a szerződéseken, amelyeknek egyikén-másikán még látszik, hogy újra lett kapcsozva a két papír.

A Klik pénteken az MTI kérdésére azt közölte: minden ilyen esetet elítél, a történtekkel kapcsolatban belső vizsgálatot indított. Közölték, hogy a rendőrségi hivatalos vizsgálat lezárásáig az ügyről nem kívánnak bővebb tájékoztatást adni.