szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Tegnapig lehetett beadni a jelentkezést a középiskolákba, de ezzel még nincs vége az idei felvételi eljárásnak. Mutatjuk, mire kell még számítanotok a következő hetekben, hónapokban.

Mi lesz a legközelebbi fontos dátum?

Ha olyan középiskolába jelentkeztetek, ahol nemcsak a központi felvételi számít, hanem szóbeli meghallgatásokat is tartanak, 2021. február 23. és március 12. között még vár rátok egy újabb megmérettetés. A túljelentkezés miatt - van, ahova 17-szer többen jelentkeznek, mint ahány diákot fel tudnak venni - a szóbelikre már nem hívnak be mindenkit, csak azokat a tanulókat, akik megugrották az iskolában előírt ponthatárt. Arról, hogy az idei ponthatárok hogyan alakultak, itt írtunk korábban. Azt pedig, hogy járvány idején milyen megoldásokkal készülnek a szóbeliztető iskolák, itt olvashatjátok el.

Lesz lehetőség sorrendmódosításra?

Természetesen igen. Március 22-én és 23-án módosíthatjátok majd a tanulói adatlapon megadott sorrendet.

Mikor lesz eredmény?

A felvételt hirdető középiskolák április 30-ig küldik el a felvételről vagy elutasításról szóló értesítést nektek és az általános iskoláknak is. A beiratkozások pedig június 22. és 24. között lesznek.

Ami még szintén fontos lehet: abban az esetben, ha az egyes iskolákban a felvételt nyert diákok aránya nem éri el a felvehetők 90 százalékát, az iskolának rendkívüli felvételi eljárást kell tartania. Ezt az iskolák igazgatói május 10. és augusztus 31. között írhatják ki.

A középiskolai felvételivel kapcsolatos folyamatosan frissülő cikkeinket itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!