szerző:
Csik Veronika
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Minden marad, ahogy volt - a központi felvételi vizsgákat nem érinti, hogy február 1-ig életben maradnak a rendkívüli intézkedések.

A mai bejelentés értelmében marad a digitális oktatás a középiskolákban február 1-ig, úgy ahogy ez már november 11-től van. A bejelentés után megkerestük az Oktatási Hivatalt, vajon ez a döntés befolyásolja-e a két hét múlva esedékes középiskolai felvételik írásbeli vizsgáit. Azt írták:

A hivatal és a vizsgaszervezésre kijelölt intézmények a középfokú felvételi központi írásbeli vizsgáit az előzetes tájékoztatásnak megfelelően, az egészségvédelmi intézkedések szigorú betartásával szervezik.

Tehát a vizsgák jelenléti formában, az eredeti időpontban lesznek biztonsági intézkedések betartása mellett.

Mi van az előzetes tájékoztatásban?

A központi felvételiket január 23-án 10 órakor tartják, a pótfelvételi január 28-án 14 órakor lesz. A 2020-as érettségik alatt már bevezetett rendszer él majd most is. Ennek értelmében minden vizsgahelyszínen biztosítani kell kézfertőtlenítőt, egy-egy teremben maximum 10 fő lehet a minimum 1,5 m távolság betartásával. A maszk viselése az írásbeli vizsga alatt a felügyelő tanároknak kötelező, a vizsgázóknak pedig ajánlott, de nem kötelező. Fontos az is, hogy a jelenlegi szabályok szerint szülő, kísérő nem léphet be az iskolákba, csak az igazgatók előzetes engedélyével, illetve kifejezetten szülőknek szervezett programok esetében.

A vírushelyzet miatt az eddigi évek gyakorlatával szemben lesz még egy pótvizsga nap is - február 5-én - az eredeti pótvizsgák után egy héttel. Azonban ezen a vizsgán csak azok vehetnek részt, akik igazoltan fertőzöttek voltak, hatósági házikaranténban voltak vagy egyéb rendkívüli esemény miatt (önhibájukon kívül) nem tudtak részt venni a rendes vizsgán és a pótvizsgán sem.  

A középiskolai felvételi legfontosabb teendőit, dátumait itt találjátok. Illetve ha kíváncsiak vagytok, hogyan fog kinézni a 2021-es vizsga, akkor a magyar feladatsor részleteit itt, a matematika feladatok részleteit pedig itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!