szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Van jó állapotú, nem használt laptopod, asztali géped vagy tableted, esetleg olyan jó voltál idén, hogy karácsonykor új gép vár majd a fa alatt? Van, aki örülne a még tanulásra befogható régi eszközeidnek - mutatjuk, hogyan segíthetsz.

A tavaszi időszakban rengetegszer került elő a téma, hogyan oldják meg a digitális távoktatást a hátrányos helyzetű családokban, vajon hányan szorulnak ki az oktatásból csak azért, mert nincs megfelelő eszközük mindehhez. Volt olyan iskola az első hullám alatt, ahol hetente egyszer az iskolában tanították a rászoruló diákokat, máshol hetente kétszer papíralapon „zajlott” az oktatás, azonban ez nem megoldás hosszútávon.

Ezért az ADOM Diákmozgalom 2020. december 13. és 20. között használt, de jó állapotú digitális eszközöket gyűjt hátrányos helyzetű diákoknak, hogy a távoktatás alatt ők is bekapcsolódhassanak otthonról az online tanulásba - írják oldalukon.

A tervek szerint az eszközöket összesen harminc hátrányos helyzetű diáknak küldik majd el két jótékonysági szervezet segítségével. A laptopokat, asztali gépeket, tableteket húsz Borsod megyei diák és további tíz hátrányos helyzetű tanuló kapja majd.

Ha ti is tudtok segíteni, akkor itt találjátok az oldalt, ahol a felajánlásokat várja a diákmozgalom.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!