szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A döntések értelmében a jelenlegi szabályok január 11-ig érvényesek.

Hétfőn megírtuk, hogy Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette: január 11-ig maradnak az eddigi intézkedések. Arról, hogy ez az iskolai életet, a távoktatást és az esetleges előrehozott téli szünetet hogyan érinti, külön nem esett szó, azonban a köznevelési államtitkár az ATV Híradó kérdésére megerősítette: a közoktatási intézményekben is érvényben maradnak a december 11-ig szóló rendkívüli intézkedések.

Ez azt jelenti, hogy a középiskolákban 8. osztály fölött, illetve a felsőoktatásban - néhány kivételes helyzettől eltekintve - továbbra is digitális oktatás lesz. Illetve az általános iskolákban és a kisebbeknél marad a rendes oktatás, itt ahogy eddig sem, ezután sem lesz távoktatás.

Jelenleg 512 iskola van az országban, ahol egyes osztályok otthonról tanulnak, 40 intézményben pedig teljes egészében digitális oktatás folyik. Ez utóbbi akár sikert is eredményezhet. Az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban például jobban sikerült az érettségi a diákoknak, mint tavaly. Az iskola pedagógia vezetője szerint mérhető, hogy a digitális oktatás nem akadályozza a diákokat a tudás megszerzésében.

Ezen a héten egy nappal többet kell iskolába menni, cserébe 16 napos lesz a szünet

Jó hír, hogy idén ez lesz a második és egyben utolsó szombati munkanap.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!