szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A tesztelés elkezdődött, a PSZ régi követelése valósult meg ezzel, viszont azzal nem értenek egyet, hogy nem tették kötelezővé.

A héten elkezdődött a pedagógusok tesztelése, de Szabó Zsuzsa, a PSZ elnöke szerint ez csak félsiker, mert a teszt önkéntes, nem pedig kötelező – erről a Klub Rádióban beszélt.

Tegnap írtunk arról, hogy a PDSZ szerint sokan azért nem kérik a tesztelést, mert ha kiderül, hogy betegek és nem tudják bizonyítani, hogy az iskolában fertőződtek meg, akkor csak 60 százalékos táppénzt kapnak. A PSZ elnöke is így vélekedett erről.

Az lenne az igazi, ha mindenkit, aki bent van az intézményben, tesztelnének

- mondta el Szabó Zsuzsa. Szerintük a biztonságot csak így lehetne biztosítani minden dolgozó és tanuló számára. Beszélt arról is, hogy a PSZ jó ideje küzd a 100 százalékos automatikusan járó táppénzért. Úgy gondolják, hogy nagyon nagy valószínűséggel munka közben fertőződhetnek meg a dolgozók, de csak egyéni elbírálás útján kaphatják meg a 100 százalékos táppénzt, ha bizonyítani tudják, hogy a munkahelyükön kapták el a koronavírust.

Véleményük szerint egyértelmű, hogy az iskolákban jelen van a vírus, azonban a felmérés nem ad pontos képet, hiszen nem tesztelnek mindenkit.

A helyzet súlyosságára a heti adatok alapján hívta fel a figyelmet. Hétfőn hetvenegy, kedden nyolcvankét, szerdán százöt általános iskolában kellett elrendelni rendkívüli szünetet – tette hozzá.

Ez azt mutatja, hogy áldatlan állapotok vannak az oktatási intézményekben.

Négy óvodában csoportos, háromban teljes karantént rendeltek el Kecskeméten

A város polgármestere Facebook-oldalán számolt be a tömeges tesztelések eddigi eredményeiről.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!