szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Sok általános iskolában is már csak digitális oktatás van a felsőtagozaton. Annyian betegednek meg a diákok és a tanárok közül, hogy nem tudják normál rendben megszervezni az oktatást.

A Pécsi egyetem gyakorló iskolájába hétfőtől már csak az alsósok mehetnek – számolt be róla az ATV.  A felsősök digitális oktatásban vesznek részt, amíg olyan sokan betegek, hogy nem tudják biztosítani az oktatást.

Az online oktatással a szülők is egyetértenek, mert a felsősök otthon maradása nem okoz gondot, elég nagyok már az önálló tanuláshoz. Egy fontos kérdés van, hogy vajon meddig fog tartani ez a helyzet. A pécsi iskola nem az első, ahol átmenetileg a felső tagozatot digitális oktatásra állítják át. A PDSZ Pécsen tanító választmányi tagja szerint az összes iskolában digitális oktatásra kellene átállni a felsőtagozaton.

Most már az a helyzet, hogy olyan sokan estek ki a munkából, hogy másképpen az iskolák nem is tudják megoldani, mert most már nincs, akit beküldjenek helyettesíteni. Ez már egy szükségszerű megoldás, de valójában az volna a fontos, ha mindenhol bezárnának, és rendes, átfogó tesztelésekre kerülne sor, utána pedig intézkedésekre.

– mondta Nagy Erzsébet.

Az általános iskolákra, óvodákra vonatkozóan egyelőre nincs központi döntés. Egyre több az olyan eset, amikor az igazgatóknak döntenie kell a digitális oktatásra való átállásról, mert nem tudják megoldani a normál oktatást.

Mától indul a nagy tesztelés az iskolákban, óvodákban

Hónapok óta kérik az oktatási érdekképviseletek, hogy teszteljék a tanárokat, talán ma meg is valósul.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!