szerző:
MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy friss kutatás szerint a diákok többségének visszaesett az iskolai tudása a koronavírus-járvány alatt, és sokaknál a szociális készségek fejlődése is megsínylette a bezártságot.

A felmérst a brit oktatási felügyelet (Ofsted) készítette, az oktatásügyi minisztérium szerint az eredmények alátámasztják a döntést az iskolák nyitvatartásával kapcsolatban. A felügyelet 900 angliai oktatási intézményben szeptember óta tett látogatásokra alapozta az eredményeit.

A kutatás szerint legsúlyosabban a kisgyerekek sínylik meg a távoktatást. Náluk visszaesés figyelhető meg a szavak és a számok ismeretében, vagy óvodás korban esetleg elfelejtettek olyan alapvető készségeket, mint a kés és a villa használata.

Az iskolába visszatért idősebbeknek csökkent a koncentrációképessége és a lezárások alatt a közösségi felületeken kirobbant online vitákat most az osztályteremben rendezik le. Az is kiderül a kutatásból, hogy a viszgált gyerekek egy részének romlott az állóképessége, míg néhányan mentális problémák jeleit mutatják.

Vannak azonban olyan gyerekek is, akik pozitív élményként élték meg a lezárásokat. Rájuk, akik támogató, de nem feltétlenül jómódú családban élnek, jó hatással lehetett a szüleikkel való fokozott együttlét, a családtagjaikkal töltött minőségi idő.

Pedagógusok Szakszervezete: a tanárok hogyan fognak osztódni?

Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) elnöke összeszedte mivel értenek egyet és mivel nem, az iskolát érintő kormányzati döntések közül. Egy biztos: a kérdések száma nem lett alacsonyabb.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!