szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) elnöke összeszedte mivel értenek egyet és mivel nem, az iskolát érintő kormányzati döntések közül. Egy biztos: a kérdések száma nem lett alacsonyabb.

Orbán Viktor hétfőn bejelentette, hogy a gimnáziumokban is online oktatás lesz. Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke a ATV-ben beszélt az iskolákat érintő intézkedésekről.

Azt gondoltuk, hogy az egyik szemünk sír, a másik nevet.

- mondta a PSZ elnöke. Ők jó ideje kérték már, hogy a középiskolák álljanak át digitális oktatásra, mert ott a diákok már képesek önállóan tanulni és azt is, hogy az általános iskolák hibrid oktatásra álljanak át, de utóbbi nem történt meg. Szabó Zsuzsa szerint az általános iskoláknál a megoldás az lehetne, ha ott megfeleznék az osztályokat, a hét három napján bent tanulna az osztály egyik fele tanárral, a maradék két napon pedig otthon oldanának meg feladatokat. A következő héten az osztály másik fele menne be.

Az intézkedések kedd éjszaka lépnek hatályba, így kérdéses, hogy mi lesz szerdán. Tisztázandó kérdés az is, hogy mi lesz az őszi érettségikkel, hiszen mindjárt kezdődnek a szóbelik. Az elnök szerint a legnagyobb gond, hogy sok a részletkérdés, melyekre még nem tudni a választ. Mi lesz például azokkal az iskolákkal, akik egyszerre általános iskola és gimnáziumként működnek?

Tehát a kérdésem az, hogy a pedagógus hogyan fog osztódni? Az egyik órájában online térben tanít majd a másik óráját meg egy személyes kontaktusban fogja megvalósítani?

Egy másik fontos kérdés a kollégiumok bezárása. Nem tudunk semmit a kollégiumokról, a felsőoktatási intézmények kollégiumairól volt szó, de a középiskolásokról nem – tette hozzá. A PSZ egyébként nem támogatja, hogy országosan, egységesen bezárjanak az oktatási intézmények, hiszen vannak olyan települések, ahol egyáltalán nincs bent a koronavírus. Csak azt szeretnék, hogy ha egy intézményben akár csak egyetlen egy pozitív teszttel rendelkező diák, vagy dolgozó van, akkor az intézményvezetőnek azonnal legyen lehetősége és főként joga arra, hogy tanítás nélküli munkanapot rendeljen el.

Hat fertőzöttet mutatott ki a nagy tesztelés az óbudai gimnáziumban

Bár már javában teszteltek, amint megtudták a bejelentését, egyből leállították a őket - mondta az Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Gimnázium igazgatója.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!