szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ha már középiskolába jártok, de szeretnétek egy másik iskolába átjelentkezni, akkor is vannak bizonyos lépések, amiket be kell tartani. Mutatjuk, hogy mi a menete, ha másik iskolába szeretnétek felvételezni.

Ha már középiskolai tanulók vagytok, akkor egy másik iskolába csak átvétellel tudtok bekerülni. Az átvétel módját a fogadó iskola igazgatója határozza meg – áll az Oktatási Hivatal tájékoztatójában.

Attól függetlenül, hogy dönt az iskola igazgatja az eljárással kapcsolatos ügyeket, a felvételi lapok kitöltését, és beküldését nektek, illetve a szüleiteknek önállóan kell kezdeményeznie.

Ha a fogadó középiskola igazgatója a KIFIR rendszeren kívül szeretne átvenni titeket, akkor ő szabja meg az átvétel követelményeit, pl. különbözeti vizsgákat, nyelvi szintfelmérőt írhat elő, és ezek eredménye alapján dönthet az átvételről. Átvételre ebben az esetben a tanév során – tehát szeptember 1. és augusztus 31. között – bármikor sor kerülhet. Ha a középiskola igazgatója úgy határoz, akkor az átvétel feltételéül megszabhatja, hogy az összes többi jelentkezővel azonos feltételek mellett felvételizzetek a középfokú felvételi eljárás keretében.

Már elérhetőek a felvételi tájékoztatók az iskolák oldalán. A középfokú iskolák közzétették az oldalaikon a 2021-ben induló osztályok listáját és rögzítették a felvételi eljárásuk rendjét tartalmazó felvételi tájékoztatójukat is. Itt megnézhetitek a középiskolai felvételi menetét lépésről lépésre.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!